Skip to content

În timpul sejurului dumneavoastra la hotelul nostru puteti vizita urmatoarele obiective turistice.

Ștranduri termale din Băile Felix

Ți-ai planificat sejurul pentru acest an alături de familie? Ești un fan al stațiunilor balneare cu stranduri termale, centre de tratamente balneare, Spa, etc.? Din fericire, stațiunea balneară Băile Felix este una dintre cele mai cunoscute și complexe din țara noastră. Aici, balneoterapia intră în categoria tratamentelor pentru diferite afecțiuni sau boli ale organismului uman.  Hotel Ami, se află la doar 4 minute distanță, fiind astfel foarte aproape și oferindu-vă acces facil la toate facilitățile balneare.

baile felix

Lacul cu nuferi

Vizitarea lacului termal cu nuferi – unic in Europa – este o rezervatie naturala botanica situata in centrul statiunii Baile 1 Mai, este protejata prin lege si considerata o rezervatie naturala. Aceasta floare nu a fost initial in lacul nostru si se presupune ca semintele au fost aduse aici de pasarile calatoare, cu multi ani in urma si s-au dezvoltat datorita apei termale. Floarea de nufar este originara din apele Nilului.

felix

Excursie in Oradea

Oradea este situata la 6 km de Baile Felix. Oras cu vechi traditii istorice si culturale atrage vizitatorii si interesul acestora prin frumusetea si diversitatea obiectivelor turistice: Muzeul Tarii Crisurilor, Catedrala Romano-Catolica, Biserica cu Luna, Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”, Palatul si pasajul „Vulturul Negru”, Teatrul de Stat, Cetatea medievala, precum si numeroase cladiri de la sfarsitul secolului XIX.
oradea

Zona carstica Padis

Zona carstica Padis-Cetatile Ponorului este situata in Muntii Bihor. Reprezinta o regiune turistica importanta, cu mai multe subunitati: Padisul (o depresiune cu doline si sorburi), Poiana Ponor (o polie in care reapar, printr-un izbuc puternic, apele pierdute in Padis), Lumea Pierduta (un platou impadurit cu conifere in care se gasesc avene, pesteri, doline, izbucuri, sorburi), Cetatile Ponorului (alcatuite din trei avene adanci aflate intr-o depresiune cu un diametru de 1 km si adancimea de 300 m, impadurita, cu pereti foarte abrupti si un curs de apa salbatic), Valea Galbena (are versanti abrupti, cu pesteri si cursul cu numeroase cascade si marmite), Groapa de la Barsa (cu un ponor prabusit, Pestera Neagra, Pestera cu ghetarul de la Barsa si Pestera Zapodie). La obarsia afluentului Vaii Galbena, Valea Seaca, in amont de chei, se afla Groapa Ruginoasa. Tot aici se gaseste liliacul Transilvanean-Syringa josichaea – specie endemica.
padis

Excursie la Stana de Vale

Statiune de odihna permanenta, situata in Masivul Vladeasa la o altitudine de 1100 m, este imprejmuita de paduri de conifere. Datorita pozitiei sale, Stana de Vale este o importanta baza de alpinism, un punct de plecare pe cararile care duc in interiorul Muntilor Apuseni, un loc ideal pentru practicarea sporturilor de iarna.
stana

Excursie in Pestera Usilor

In localitatea Chiscau, un obiectiv turistic unic in Europa, situata la 90 km distanta de Baile Felix, a fost descoperita in 1975, intr-o fosta cariera de marmura. Cu o lungime de 1,5 km pestera este o rezervatie speologica care adaposteste un numar impresionant de stalactite si stalagmite de cele mai ciudate forme, precum si urme de viata si resturi fosile ale ursului de caverna disparut cu mai bine de 15.000 de ani in urma.
p.ursilor

Pestera Meziad

Situata in Muntii Bihorului la aproximativ 80 km distanta de Baile Felix. Este structurata pe patru etaje cu formatiuni calcaroase. Pestera masoara 4774 m. A fost printre primele pesteri amenajate din tara.
meziad